Versenyprogram

2021. 01. 13. Szerda, 19.00 – Megnyitó – MOHA-Mozdulatművészek Háza/ élő közvetítés a YouTube-on 

Vendég: Mándy Ildikó Társulata – Bozonok – “isteni” részecskék & további meglepetések

Alkotó-előadók: BAKONYI Jusztina, CSEH Hajnalka, FRANK Rebeka, Eva MORA, SZELES Ildikó

Zene: IAMYANK, FEHÉR Ferenc

Videóinstalláció: SPITZER Fruzsina, RUZSA Dénes

Jelmez: MOSOLYGÓ Anna

Fény: VAJDA Máté

Rendező, koncepció: MÁNDY Ildikó Harangozó Gyula-díjas koreográfus

Munkatársak: JÓJÁRT Barbara, MORCZ Fruzsina, PÁLINKÁS-Molnár Mónika
DUSA Gábor, PÁLOSI István, RACZKÓ Tamás

Támogatók: NKA, EMMI, MMA, Orkesztika Alapítvány – MOHA-Mozdulatművészek Háza, Kontakt Táncért Alapítvány, Nemzeti Táncszínház, Az előadást a Nemzeti Kulturális Alap Imre Zoltán Programja is támogatta.

ONLINE/ YouTube – felvételről

Vendég: 102 és fél                

Legjobb duó 2020 & Közönségdíjas duó 2020

koreográfusok, előadók: Joanna WOŹNA (PL), Magdalena KOWALA (PL)

 

Egy költői és részleteiben kidolgozott látomás két emberről, akik együtt jártak be egy életutat – egy hosszú kapcsolat emlékeinek, lehetőségeinek, pillanatainak, álmainak és érzelmeinek kommunikációjára vetett érzékeny pillantás. Miközben igaz gesztusokkal, őszintén és tisztelettel bánik megindító képekkel, a megalkotott mozdulatanyag kiemelkedő minősége mély bizalmat tesz lehetővé e két különleges táncos között, és úgyszólván az érzékelés közösségét teremti meg számukra.

Vendég: Mindjárt visszajövök

Legjobb duó 2020

koreográfusok, előadók: Stella Felicitas KOLODZEY (D), Magdalena OETTL (D)

 

Két táncos egy hajszolt tempójú utazásba vonja be önmagát és a közönséget az emberi kapcsolatok – és egyáltalában az élet – költői és aprólékosan kidogozott vonatkozásai körül. Egyedi és sajátos testi-mozdulati nyelvezetük megalkotásával ráirányitják figyelmünket a vonzás és a taszítás mélyebb dimenzióira, miközben frissességük, energiájuk, illetve az, ahogyan anyagukkal bánnak, nemcsak meggyőzőnek bizonyult a zsűri számára, de későbbi alkotásaikra is kíváncsivá tette.

2021. 01. 14. Csütörtök, 19.00 – Versenyprogram – ONLINE/ YouTube

A táblázat tartalma miatt, a könnyű, teljes olvashatóság érdekében kérjük forgassa el mobiltelefonját! Bővebb információért kattintson a táblázatban lévő nevekre!
2021. 01.14. Csütörtök Versenyprogram ONLINE
1.

…didladid.  

 

2. Prológus  

 

3. Ambivalencia  
4. Szinte semmi  
5. el nem mondott kiáltvány  
6.

BELSŐ  
7. Belső találkozás  
8. A gyengédség bevezetője   
9. Fénysugár  
10. másod(ik)-kéz  
11. Fordítási tanulmány No. 3   
12. Tör/tev/ékeny  
13. KÉSZÜLÉK  

2021. 01. 15. Péntek, 19.00 – Versenyprogram – ONLINE/ YouTube

A táblázat tartalma miatt, a könnyű, teljes olvashatóság érdekében kérjük forgassa el mobiltelefonját! Bővebb információért kattintson a táblázatban lévő nevekre!
2021.01.15 Péntek Versenyprogram ONLINE
1.

KIFORDÍTVA  

 

2. Szeretettel csomagolva  
3. Patyolatfekete  
4. Ciprus  
5. Flow My Tears – egy interdiszciplináris szólóelőadás  
6. megrekedve  
7. Fordítási tanulmány No. 1  
8. Bánod?  
9. reménytelenségem  
10. Akamasz és Phillisz  
11. Szirén  
12. Visszatérés  
13. Felséges túladagolás  

2021. 01. 16. Szombat, 19.00 – ONLINE/ YouTube

A SzólóDuó 2021 legjobb produkciói

Vendég: Feledi Project (H) – Válogatás az elmúlt 10 év produkcióiból

A Feledi Project elmúlt 10 éve alatt, Feledi János művészeti vezetésével az egyik leg-sokoldalúbb repertoárral, művészekkel és magas minőségben működő együttese lett a hazai tánc-szcénának. Független társulat életében 10 év igazán hosszú időt jelent. Az első önálló alkotás bemutatására 2010. december 8-án került sor az egri Gárdonyi Géza Színházban Idők folyamán címmel. A nagy sikerű előadás megerősítette Feledi Jánost abban, hogy saját útját kell járnia. Ekkor alakult a Feledi Project, ahol alkotói, koreográfusi elképzeléseit valósította meg állandó és meghívott művészekkel. Hitte és hiszi a mai napig, hogy kitartó munkával a táncélet meghatározó társulatává nőheti ki magát a Feledi Project. Mindamellett, hogy egyedi módon ötvözi a klasszikus balett alapokat a modern tánc elemeivel, alapvető vágy volt, hogy új színt hozzanak a táncművészet világába érett, egyéni stílusával és kifejezésmódjával, alkotói formavilágával. A kiemelkedő kezdeti sikerek mellett más művészeti ágak bevonásával új előadások megálmodása, valamint nemzetközi fesztiválokon való megjelenés volt a legnagyobb feladat.

A Feledi Project legfőbb célja a magyar művészeti kulturális értékek, hagyományok megőrzése mellett, a magas színvonalú művészi alkotómunka megerősítése. Minél több helyre eljuttatni a hazai és nemzetközi ihletésű táncszínházi előadásokat. Fontos a többféle művészeti területet ötvözendő produkciók bemutatása, népszerűsítése, amelyekben az ismertebb és progresszívebb előadóművészeti műfajok is megjelennek. Az egyedi gondolatiságú, hangulatú, különleges látványvilágú előadásokkal népszerűsíteni hazánk kulturális sokszínűségét, táncművészetünk egyediségét.

Mára már több mint 20 mű született. Az elmúlt 10 év alatt: 3 kontinens (USA, Afrika, Európa) több, mint 20 városában lépett fel több ezer néző előtt. A minőségi munka és a számos produkció kivívta a hazai táncszakma szeretetét és elismerését, ennek bizonyítéka, hogy a Feledi Projectet 2014-ben a Magyar Táncművészek Szövetsége és a Magyar Koreográfusok Társasága tagjai köré választotta. A Feledi Project művészeti vezetője, Feledi János 2019-től a Magyar Művészeti Akadémia Ösztöndíjprogramjának ösztöndíjasa. 2020-ban Harangozó Gyula-díjjal tüntették ki a táncművészet területén nyújtott kimagasló alakításai és alkotói munkája elismeréséül.