Versenyprogram

2022. 01. 19. Szerda, 19.00 – Megnyitó – ONLINE/ YouTube-on 

Vendég: Magyar Mozdulatművészeti Társulat  – Persona

Koreográfus: HARASZTI Adrienn

Alkotótárs: PÁLOSI István

Előadók: FRANK Rebeka, HARASZTI Adrienn, NAGY Noémi Gizella

Jelmez terv: HA

Jelmez kivitelező: MATISZ Gábor

Fény: MAG Viktor

Látvány: PI

Zene: montázs

Támogatók: Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI), Nemzeti Kulturális Alap (NKA), Magyar Művészeti Akadémia (MMA), Orkesztika Alapítvány – MOHA-Mozdulatművészek Háza

2022. 01. 20. Csütörtök, 19.00 – Versenyprogram – ONLINE/ YouTube

A táblázat tartalma miatt, a könnyű, teljes olvashatóság érdekében kérjük forgassa el mobiltelefonját! Bővebb információért kattintson a táblázatban lévő nevekre!
2022. 01.20. Csütörtök Versenyprogram ONLINE
1. The Affairs of human being  

 

2. Little Miss Know-it-all  

 

3. Elveszve együtt  
4. Wo/&Man  
5. UNCIA  
6. Rítus  
7. Let them Eat Cake  
8. study nO.1 – A Plea for Impermanence excerpt  
9. schwanengesang  
10. Szesat írása  
11. Show Me A wondrous Moment, Even In a Flash  
12. másként  
13. We find each other in the Plenum  
14. Stop Making Sense  
15. Two Skies  

2022. 01. 21. Péntek, 19.00 – Versenyprogram – ONLINE/ YouTube

A táblázat tartalma miatt, a könnyű, teljes olvashatóság érdekében kérjük forgassa el mobiltelefonját! Bővebb információért kattintson a táblázatban lévő nevekre!
2022.01.21. Péntek Versenyprogram ONLINE
1.

A hypothesis of Do-rilla  

 

2. Scent of her Gardenias  
3. I?  
4. Introtention Coda  
5. Getting There  
6. Basic…?  
7. Haza akarok menni  
8. Foreesia  
9. Minerva  
10. Test lélek  
11. not now, not here  
12. Vágy  
13. ,,._’:.!,.-^.?’ (Komma, Punkt)  
14. “Give me a break”  
15. Geminate flower  

2022. 01. 22. Szombat, 19.00 – ONLINE/ YouTube

A SzólóDuó 2022 legjobb produkciói!!!

Vendég: Duda Éva Társulat

Egy bő évtized munkájának eredményeképp a Duda Éva Társulat a vezető független társulatok közé emelkedett Magyarországon. Művészi munkánk során szorosabb kapcsolatot kívánunk létesíteni az ismertebb és a progresszívebb színházi műfajok között. Ez a híd lehetőséget ad az elrugaszkodott, merész és komplex táncművészeti alkotások értékelésére. Missziónk, hogy újabb közönséggel és társadalmi rétegekkel ismertessük és szerettessük meg a kortárs művészetet, és ezen belül is legfőképp a kortárstáncot. Az elmúlt 12 év alatt 15 ország megközelítőleg 100 ezer nézője vagy résztvevője szerezhetett élményt különféle programjainkon. Sokoldalú, motivált szervezetként hosszútávú tervekkel dolgozunk a kortárs előadóművészet jövőjéért.

A 2022-es SzólóDuó Fesztivál online formájára a Duda Éva Társulat egy videókollázzsal készült, amelyben az elmúlt néhány évben bemutatott előadások felvételeit láthatja a közönség. A 2018-ban készült UTÓPIA és az egy évvel későbbi WONDERLAND című előadások a minket körülvevő világ ellentmondásokkal teli, sokszor abszurd mivoltát tárják elénk, felhívva a figyelmet a klímavészhelyzettől kezdve számos más globális társadalmi jelenségre. 2020-ban a fennállásának tizedik évfordulóját ünneplő Társulat a retrospektív MIRROR-t mutatta be, amelyben a színpad akár egy küzdőtér, ahol mindenkinek ki kell vívnia a közösségen belüli szerepét. Intenzív koreográfiák fűződnek egy dinamikus láncba, lendületes és akrobatikus mozgáselemekkel, Duda Éva sajátos alkotói stílusjegyeivel. Végül pedig a RAMAZURI az együttes legújabb produkciója, amely egy látványos, élőzenével kísért és akrobatikai elemekkel tarkított tánc-cirkuszi kavalkád, melyben derűs és szellemes koreográfiák követik egymást.

Vendég – Legjobb Szóló Előadás 2021, Fenyves Márk Díj 2021

DEVICE

koreográfus, előadó: Marcin MOTYL (PL)

Marcin Motyl előadóművészeti alkotása betekintést enged a mai gyorsan változó, elembertelenedő világunkra reflektáló sajátos víziójába. Arra ösztönöz minket, hogy elgondolkodjunk létezésünk módján, és azon, hogy kik vagyunk. Egyértelmű döntésekkel erőteljes képi világot hozott létre és lett ezáltal előadása, a „készülék” teljes.

Vendég – Legjobb Duó Előadás 2021

Fr/agile

koreográfus: Simona FICHERA (IT) előadó: Simona FICHERA (IT), Francesca Caterina SACCO (IT)

A táncosok tudatosan meglepnek minket nézőket, fizikalitásukkal, könnyedségükkel és puhaságukkal. A kamera nézőpontja által beléphetünk az 50-es, 60-as évek filmjeit idéző világukba, amit a zeneválasztás, a fények és a térhasználat, valamint maga a téma, ami manapság is nagyon aktuális és fontos, is megerősít.

Vendég – Legjobb Szóló Előadás 2021

untold manifesto

koreográfus, előadó: Joanna BRODNIAK (PL)

A táncos testét jellemző meggyőző és autentikus kifejezésmódot megerősíti a letisztultság és a mozgásanyag megválasztása egyaránt. A párbeszéd a kimondatlan feszültséggel teli világába vezet minket. Az erőteljes kézmozdulat tekinthető egy mindannyiunk nevében tett kijelentésnek. Az ’untold manifesto’-ban Joanna Brodniak a szabadság útjait kutatja, különösképpen a nőknek adva teret és hangot.

Vendég – Legjobb Duó Előadás 2021

Delicious Overdose

koreográfus, előadó: Cristian CUCCO (IT), Alice Beatrice CARRINO (IT)

A “Delicious Overdose”-ban megalkotott varázslatos és titokzatos világ, valamint az előadás magas fokú fizikalitása és a tánc minősége nagy hatással volt a zsűrire. A színpadkép vizuális elemeinek megválasztása és a női előadó erős karaktere egy erőteljesen vissza-visszatérő hatású előadást hozott létre.